fbpx
28/04/2024
HabitatgeOpinió

Habitatges socials?

 

Jose Rodríguez

Grup d’Habitatge de Mollet en Comú

 

 

Fa uns mesos apareixia la notícia que m’omplia d’alegria: A Mollet es construirien 80 habitatges socials. Vaig pensar que per fi l’Ajuntament es sensibilitzava amb la problemàtica de l’accés a l’habitatge de les persones més vulnerables, però mica en mica em vaig anar decebent, un cop més i és que no n’aprenc amb aquest ajuntament.

La meva primera decepció és quan m’assabento que no hi haurà pisos de lloguer, sinó que tots seran de venda.

La segona decepció es produeix quan la premsa informa que l’Ajuntament no es quedarà cap habitatge per a destinar-lo a emergències socials.

La tercera decepció és quan apareixen al web les característiques d’aquests habitatges de protecció oficial, la promoció es reparteix així: Règim general són 26 habitatges: 17 en planta baixa (entre aquestes, 4 d’adaptades), i 9 habitatges de 2 habitacions, amb preus amb IVA entre 169.000€ i 213.000€. Règim concertat: 54 habitatges. Aquestes tenen un preu amb IVA d’entre 281.000€ i 339.000€. Com que les condicions de pagament són del 10% a la signatura i un altre 10% a l’entrega, vol dir que els futurs compradors han de disposar d’uns 60.000 euros en l’actualitat, i una nòmina que pugui fer front a una hipoteca d’uns 240.000 euros.

Les comparacions són odioses, però a Montmeló, l’Ajuntament ha promogut la construcció de 39 habitatges: 36 en règim general, 2 concertat i una per a l’Ajuntament, destinat a emergència social. De mitjana valen 100.000 euros menys que a Mollet.

De debò sou capaços de fer publicitat que s’estan construint a Mollet habitatges socials? Algú us ha explicat el concepte d’habitatge social? Sabeu les dificultats dels joves per independitzar-se? Coneixeu la realitat de les pensions de la gen gran? Teniu alguna idea de la desesperació d’aquells ciutadans que la crisi va arrencar de les seves llars?

Amb la política actual del govern de la ciutat en matèria d’habitatge, estic segur que la quarta decepció no trigarà en arribar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *