fbpx
21/11/2024
Medi AmbientOpinió

Volem viure el riu

ROSER AGUILAR

Grup de treball de Medi Ambient de Mollet en Comú

Algunes coses estan canviant, i per sort cada vegada som més les persones amb més consciència respecte a la necessitat i urgència de preservar el medi ambient. A nivell general, i en el nostre entorn més immediat.
Aquests canvis que reclamem els molletans passen per rebutjar el sistema actual, basat en un consumisme desmesurat, un urbanisme no sostenible, una mobilitat on el cotxe és indiscutible i un esgotament dels recursos sense mesura.
Davant d’aquesta situació, sortosament, cada vegada s’alcen més veus en la defensa d’un comerç ecològic, sostenible i de proximitat; un creixement urbà que tingui com a principal condicionant el respecte a l’entorn i a la sostenibilitat real de les ciutats; i unes alternatives de mobilitat com pot ser el foment de l’ús de la bicicleta i la creació d’illes exclusives per a vianants dins de les poblacions.
Per fer tot això realitat, cal una política ferma i decidida en la defensa del nostre medi ambient més immediat i que doni suport a iniciatives com per exemple la pedalada per la defensa de la creació d’una xarxa ciclable per tot el Baix Vallès, impulsada per la plataforma Mollet Pedala, fa un parell de setmanes.
Mollet en Comú aposta per la defensa de tots aquests valors ecològics, no només a nivell programàtic (animo tothom qui vulgui a donar una ullada al programa de medi ambient), sinó també en accions. El mes de març del 2018 es va presentar una moció, llavors com a Grup Municipal Canviem Mollet, al Ple de l’Ajuntament, instant a la recuperació de la llera del riu Besòs al seu pas pel Baix Vallès. Aquesta moció, que va ser aprovada per unanimitat, va quedar en paper mullat.
Ara és hora de recuperar l’espai del riu Besòs que durant tant de temps ens han robat infraestructures viàries i indústries. És un espai natural del qual tenim dret a gaudir, de la mateixa manera que ho fan poblacions del voltant. Cal que des de Mollet s’obri un accés directe i segur per poder accedir a la llera del riu, cal una recuperació de la flora i fauna autòctona, com per exemple, la balca, típica planta fluvial, que permet la recuperació de molta de la fauna que s’ha perdut.
Cal la recuperació de camins en els fronts fluvials que permetin la connexió amb totes les poblacions del Baix Vallès del nostre voltant i sobretot, aconseguir un equilibri que permeti la convivència entre l’activitat humana i la natura. Ja és l’hora de mirar cap al riu, ja és hora de viure el riu.

Aquest article va apareixer publicat a l’edició en paper del Diari SomMollet de 25/10/2019

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *