fbpx
21/12/2024
Mollet En Comú

NO A LES RESTRICCIONS PARTICIPATIVES AL PLE MUNICIPAL


Des de l’inici del curs polític, les dinàmiques del nou equip de govern estan molt allunyades de la mà estesa que prometia l’alcalde Monràs. S’ha retallat debat, participació i paper dels grups de l’oposició i els moviments socials, amb la total conformitat dels socis de govern: Podem i Ciutadans.

L’assemblea de Mollet en Comú rebutja aquesta deriva que està prenent l’equip de govern de l’Ajuntament de Mollet des de l’inici de l’actual curs polític, al setembre. Fa uns mesos, s’anunciava la decisió unilateral de limitar els temes que es poden debatre i aprovar al Ple, òrgan públic i de representació de tota la ciutadania.

Una vegada més, tornen a demostrar que el diàleg per a ells és només de cara a la galeria i pels titulars de premsa. Aquesta situació no és només amb l’oposició, sinó que s’estén també als moviments socials, formats per molletans i molletanes que s’organitzen al voltant de temes d’interès social.

La  Junta de Portaveus no pot assumir les funcions del Ple, si no que ha de ser un espai on es puguin tractar els assumptes de ciutat, d’interès per al bon funcionament del consistori i per qüestions organitzatives. En cap cas és un espai de debat, perquè no és públic, i només hi assisteixen els/les portaveus dels grups. Per això, des de Mollet en Comú no acceptem que es vulgui substituir el debat al Ple, per aquest espai no públic.

No estem d’acord en la limitació del dret dels moviments socials, com ho són els veïnals, ecologistes, col·lectius en defensa de la salut o l’educació pública, així com l’habitatge, solidaritat, moviments animalistes, pensionistes i feministes entre altres. Col·lectius plurals que treballen pel bé comú a la nostra ciutat, als quals se’ls hi impedeix lliurement intervenir als Plens municipals.

Per tot això, l’assemblea de Mollet en Comú acorda:

  1. Saludar els nous moviments socials a la nostra ciutat que enriqueixen la vida social i participativa.
  2. Mostrar el nostre compromís de treballar amb ells per ampliar la seva participació.
  3. Ens comprometem a impulsar la revisió del ROM o reglament de participació ciutadana per tal d’ampliar els drets de tots els col·lectius de la nostra ciutat.
  4. Exigim a l’equip de govern municipal PSC-Podem tornar a l’status quo existent abans de l’estiu per tal de donar veu i participació efectiva a la ciutadania a través de les organitzacions socials i polítiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *