fbpx
18/07/2024
Mobilitat i Territori

MOLLET EN COMÚ RESPON A L’EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL EN RELACIÓ A LA ZONIFICACIÓ ATM

Vista la resposta que l’equip de govern municipal ha donat en nota de premsa a les nombroses peticions fetes per les usuàries i els usuaris del transport públic, així com des de la nostra formació, en relació a l’equiparació tarifària amb els municipis que formen part de la primera corona metropolitana, a efectes del sistema integrat de l’ATM, des de Mollet en Comú volem posar de manifest les següents consideracions:

 

Primer.- En cap cas se’ls hi demana que sol•licitin la incorporació de Mollet a l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), tal i com afirmen que haurien de fer. I es que parteixen aquí d’un error conceptual: les tarifes i la zonificació del sistema tarifari integrat es competència de l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità), el qual es un consorci interadministratiu format per la Generalitat de Catalunya en un 51% i les administracions locals en el 49% restant (entre elles comarques com el Garraf o l’Alt Penedès que res tenen a veure amb l’AMB).

Segon.- En relació al tribut metropolità que suposa l’increment de l’IBI dels municipis de l’AMB incorporats a la primera corona, es tracta d’un recurs que aquesta entitat fa servir per a polítiques mediambientals i de conservació d’espais naturals, no exclusivament per al transport públic. Així mateix, aquest tribut disposa de les seves corresponents reduccions i bonificacions, essent doncs incert que el que afirma l’equip de govern que suposaria un “increment del 20% de l’IBI” a tothom.

Tercer.- En la seva nota de premsa diuen: “el govern municipal seguirà treballant per trobar solucions que realment siguin equitatives, solidàries i justes, fet que ara amb aquesta iniciativa no es dona”, sense especificar res més. Des de Mollet en Comú els instem a que aclareixin en què estan treballant concretament per trobar aquestes magnífiques solucions a les que fan referència. Del contrari, assumirem que son paraules buides per a justificar que realment no estan fent absolutament res al respecte.

Quart.- Des de la sectorial de Medi Ambient, Mobilitat i Territori de Mollet en Comú defensem la idea de T-Mobilitat com a solució superadora d’aquests problemes derivats de la zonificació, amb la introducció d’un mètode basat en el post-pagament per distància recorreguda i temps, però mentre no s’acabi d’implantar lluitarem perquè la nostra ciutadania puguin gaudir dels mateixos drets en la mobilitat que els de municipis amb una situació geogràfica similar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *