fbpx
19/06/2024
Sanitat

MOLLET EN COMÚ RECLAMA REGULACIÓ EN EL PREU I L’ACCÉS ALS TESTS D’ANTÍGENS

La formació considera que l’increment i diferència de preu d’aquests tests, de nou perjudica a col•lectius vulnerables econòmica i socialment, i és necessària una regulació.

La variant Òmicron, altament transmissible, ha disparat els contagis en el que ja és la sisena onada de la COVID 19, des de que va iniciar-se a finals del 2019.

A la saturació dels CAPS i hospitals, i l’esgotament del personal sanitari, sense que s’hagin reforçat els recursos, mesura necessària i reivindicada, s’hi afegeix la qüestió dels tests d’antígens.

La coincidència d’aquest repunt en els contagis i les festes de Nadal, ha fet que moltes persones hagin optat per assegurar no estar infectades, a partir de fer tests d’antígens, previs a trobades i reunions. La ràpida transmissió del virus ha provocat que s’acudeixi a les farmàcies -únic punt de venda d’aquests productes- de forma massiva, per conèixer si els símptomes eren resultat del contagi del virus.

Des de Mollet en Comú, en primer lloc es vol denunciar que la Generalitat, competent en Salut, hagi delegat en les persones, l’autodiagnòstic.

Tot i entendre que s’ha d’evitar – en la mesura que sigui possible- el col•lapse de l’atenció primària, i per això es demana que les persones amb símptomes no hi acudeixin, es considera que cal prendre mesures per ajudar en aquesta situació.  En un moment tant delicat com l’actual,  la ciutadania necessita sentir-se acompanyada pels poders públics.

En primer lloc, ha de ser garantit l’accés a un test d’antígens, a un preu assequible i estable, i no als preus abusius que s’estan trobant.

En segon lloc, el mercat no n’ha de regular el preu, sinó que ho han de fer els poders públics, per tal que no es creïn encara més desigualtats respecte la capacitat econòmica de cada persona. Es fa necessària la regulació del preu dels tests d’antígens, d’igual manera que es va fer amb les mascaretes, establint un preu màxim.

I finalment, és necessari fer acompanyament a aquest autodiagnòstic, deixant clares quines són les normes i mesures a prendre per part de les persones que resultin positives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *