fbpx
21/01/2025
EconomiaPolitica

MOLLET EN COMÚ DENUNCIA AMB UN PREC AL PASSAT PLE MUNICIPAL LA PREOCUPANT SITUACIÓ DEL COMERÇ LOCAL I L’OCI JOVE

A partir del tancament d’un cèntric i conegut bar de la ciutat, la portaveu dels comuns, Marina Escribano, recordava al ple dues importants problemàtiques sobre les quals cal actuar: la pressió immobiliària sobre el comerç tradicional i la manca d’espais d’oci per la gent jove.

Al punt de precs i preguntes del passat ple municipal del 25 de Maig, Marina Escribano portaveu de Mollet en Comú, recordava el tancament aquell mateix cap de setmana d’un emblemàtic bar de la ciutat. Aquest establiment tenia força clientela entre la gent jove de Mollet i  de facto funcionava com punt de trobada informal d’algunes entitats del teixit associatiu de la ciutat. Tot i l’èxit comercial, l’espai era abocat al tancament a partir del canvi de condicions del contracte de lloguer en arribar a la seva renovació.

Aquesta especulació immobiliària és un fet conegut i afecta greument no només als habitatges sinó que també condiciona la viabilitat d’establiments de tots tipus del comerç local. Aquesta pressió genera un fenomen paral·lel a la gentrificació de les ciutats: en el cas del comerç, fa desaparèixer el comerç tradicional i de proximitat i alimenta un monocultiu d’usos centrat en aquelles activitats més rendibles. Les ciutats perden diversitat, qualitat de vida i es perden llocs de feina d’una certa qualitat. Aquesta situació és especialment notòriaen les ciutats grans, amb tot, per exemple a Barcelona es portant a terme accions per intentar frenar aquest procés. En el cas de Mollet, els comuns denuncien que cal, per part del govern de la ciutat, més consciència d’aquesta problematica i polítiques que defensin un model comercial diversificat, plural, que doni personalitat a la ciutat i que millori la seva convivència.

El tancament d’aquest bar deixa al descobert una altre greu mancança de Mollet: la manca d’oferta cultural, llocs d’oci i punt de trobada especialment per als joves. A Mollet, ja fa anys que Mollet en Comú reclama un centre cultural autogestionat pels joves i per contra, en comptes d’obrir aquest centre el que passa es que tanquen els espais joves als centres cívics de la ciutat (La República, Can Pantiquet) o els centres joves específics com La Nau.

Per a Marina Escribano “és molt trist veure que a pobles més petits hi ha més programació cultural, més espais de reunió i amb més caliu. I amb el comerç està passant igual: desapareix el comerç petit i de proximitat  i guanya la gran superfície o el comerç digital. És com si el govern de Mollet faci anys que hagi tirat la tovallola de lluitar per un Mollet amb personalitat, tot els hi està bé i crec que, com a Barcelona, és una batalla que s’ha de donar”

A partir del prec d’Escribano diferents comerços i veïns de la ciutat han contactat amb el grup municipal de Mollet en Comú per explicar casos semblants de dificultats derivades d’aquesta especulació immobiliària. És, doncs, una situació que s’està generalitzant i contra la que cal fer alguna cosa. A les setmanes vinents, Mollet en Comú, posarà l’accent en aquests temes per tal de conscienciar i fer pressió per posar aquests temes a l’agenda política de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *