fbpx
22/01/2025
Mollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ DAVANT EL CONFLICTE PERSISTENT AL VOLTANT DEL CENTRE DE CULTE DE LA COMUNITAT AL HUDA I L’EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL

La formació lamenta que aquest conflicte, per la ubicació d’un centre de culte al barri de l’estació de França, porti enquistat més de 6 anys, i no s’hagi fet cap pas des del govern municipal per trobar una solució.

Així  mateix, Mollet en Comú denuncia l’ús d’aquests fets per a fer electoralisme, per part del govern. És una qüestió de drets i deures. Fer-ne un ús d’aquest tipus, és una gran irresponsabilitat. Afegit a això, i encara més greu, és l’intent permanent d’intentar confrontar i enfrontar, la ciutadania molletana, malmetent la convivència a la nostra ciutat, i establint diferències entre ciutadans.

Malauradament no és nou, sinó que fa anys, ja es van produir situacions d’enfrontament i inclús de pressió i amenaça als grups de l’oposició que reclamaven en aquest assumpte: transparència, diàleg i compliment de drets i deures per tothom. Ja en aquell moment, el govern de la ciutat i l’Alcalde, separava entre bons veïns i mals veïns, quan es referia als diferents col·lectius que tenen veu en el conflicte.

Davant les darreres accions de protesta de la comunitat Al-Huda, consistents en concentrar-se davant el domicili de l’Alcalde, considera Mollet En Comú que no és la manera correcta d’actuar,  i no hi dona suport.

Amb aquesta situació, totalment tensionada i revifada les darreres setmanes, es constata que el problema, lluny de solucionar-se, s’ha agreujat.

Amb la tramitació del nou planejament urbanístic (POUM) de la ciutat, hi havia l’oportunitat de trobar una sortida a aquesta situació, però no ha estat així, sinó que el POUM reforça el problema. En aquest sentit, des de Mollet En Comú s’ha presentat dins el paquet d’al·legacions, una relativa als equipaments, i en concret als usos religiosos. No es tracta de cap defensa de la religió, però sí dels drets que la normativa catalana atorga i estableix en aquest sentit.

Així doncs, s’ha presentat el següent text dins les al·legacions “Pel que fa als usos religiosos, cal garantir que la Llei 16/2009  i el Decret 94/2010 de centres de culte es puguin desenvolupar a Mollet sense restriccions que comportin una vulneració a la llibertat de culte, com dissortadament ha succeït anteriorment a la nostra ciutat.

En aquest sentit, cal suprimir la restricció d’ús religiós de l’article 81.3 de les NNUU, que no l’admet en blocs plurifamiliars reculats”

Mentre s’espera la resposta a aquesta qüestió per part de l’equip redactor del POUM, el desitjable és que el diàleg i l’entesa fossin el camí a seguir entre la comunitat islàmica Al Huda i els representats del govern molletà.

Des de Mollet en Comú es considera que mantenir el posicionament tancat, no dialogant i d’ús perillosament electoralista d’aquesta qüestió, ens allunya de ser una ciutat amb talant democràtic, dialogant i multicultural.

L’Ajuntament, com a institució que representa a tota la ciutadania molletana, ha de jugar un paper de cohesió social, integració, respecte a la llei, donar veu a la ciutadania a través de la participació i sobretot de diàleg com a instrument per a solucionar els conflictes de la ciutat.  És un repte que considerem prioritari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *