fbpx
16/04/2024
Cultura

La cultura construeix

La cultura construeix identitat, construeix poble, construeix ciutadania crítica i compromesa

La cultura, i en especial la cultura popular és un element necessari per garantir i treballar la cohesió social de la nostra ciutat. És una inversió de present i de futur, que ha de tenir impacte en l’educació, en el medi ambient, en la salut, en l’economia, en la convivència i en la diversitat.

La cultura contribueix a crear pertinença a una comunitat, i a Mollet volem crear aquest sentiment i aquesta identitat que és molletana, però que té una visió àmplia i multicultural.

Entenem la cultura com a una oportunitat per fer una millor ciutat perquè és potencialment un motor de canvi, de participació i d’enfortiment. Celebrem i felicitem el naixement de la Coordinadora de Cultura Popular de Mollet (La Cultural), ara fa gairebé un any i la feina duta fins a dia d’avui. Una iniciativa necessària per aglutinar, sumar mans i ments, i enfortir la cultura popular a la nostra ciutat.

Quan una ciutat té cura de la cultura, està posant les bases per generar una ciutadania crítica, activa i transformadora. Malauradament, els governs molletans dels (molts) darrers anys han mirat cap a una altra banda, i han descuidat la cultura; com si en comptes d’un bé essencial, fos un complement o un accessori que es pot reduir quan convé.

Des de Mollet en Comú creiem que és imprescindible una política cultural forta, per construir un Mollet més just i lliure.

Ha de ser un element clau de la gestió municipal, oberta i a l’abast de tothom, on tinguin cabuda tots els llenguatges i expressions; on les entitats i associacions que treballen des de fa molts anys la cultura, així com nous col·lectius, tinguin veu, recursos i espais suficients per a desenvolupar la seva activitat, que és gaudida per tota la ciutat.

Aquest article va ser publicat a la revista municipal Quatre Cantons a la seva edició de la segona quinzena de febrer de 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *