fbpx
19/06/2024
Sanitat

MOLLET EN COMÚ DEMANA LA RECUPERACIÓ DEL CONSELL MUNICIPAL DE SALUT

La importància que te ara per ara la situació sanitària i la centralitat de Mollet dintre del sistema sanitari del Baix Vallès fa que Mollet en Comú reclami la recuperació del Consell de Participació Municipal de Salut que va funcionar fins 2013

El passat mes de desembre, una delegació del grup municipal de Mollet en Comú formada pels regidors Mari Carmen Moya i Francisco Sancho, van celebrar una entrevista amb la direcció de la Fundació Sanitària Mollet, entitat gestora de l’Hospital de Mollet. A la reunió els regidors de Mollet en Comú van mostrar el seu interès i preocupació per la situació sanitària provocada per la pandèmia i sobre l’estat de l’atenció hospitalària a la ciutat, a la vegada que recollien informació de primera mà sobre la situació i mostraven l’aposta de Mollet en Comú per millorar la sanitat pública.

A la reunió es va tractar el tema de les llistes d’espera, de les noves instal·lacions i serveis de l’hospital i també de la necessitat de col·laboració entre administracions i ciutadania per tal de millorar el funcionament dels serveis públics de salut. En aquest sentit, els regidors comuns van demanar que la FSM fes públics els informes periòdics que facilita al seu Consell de Participació i, també, trobar vies per millorar la transparència, el coneixement i la participació de veïns i veïnes i entitats en qüestions tan importants com l’estat dels serveis de salut a la ciutat.

A la valoració d’aquesta trobada, el Grup Municipal de Mollet en Comú va valorar que seria bona idea recuperar el Consell de Participació Municipal de Salut que va funcionar a Mollet fins a l’any 2013 i que coordinava a persones, entitats i administracions en matèria de salut.

Es dóna el cas que l’any 2013 el govern municipal de la ciutat de Mollet va simplificar el model de Consells Municipals Sectorials de participació de Mollet passant de 9 consells (Dona, Comerç, Solidaritat, Joventut, Cultura, Benestar i Salut, Medi ambient, Comerç, Gent Gran) a 3 (àmbit territorial, àmbit social, àmbit econòmic). Per a Mollet en Comú, l’actual situació de pandèmia fa evident que el Consell de Salut ens faria ara un bon servei.

Per a Marina Escribano, portaveu dels comuns de Mollet, “Nosaltres ja ens vam oposar a la reducció de participació que va significar la retallada als consells municipals sectorials de participació. Un canvi de model que a més s’ha demostrat poc operatiu, no ha funcionat. Ara reclamem per què és evidentment necessari la recuperació del Consell de Salut, però no descartem altres que també necessitem per obrir la participació i la informació a tota la gent interessada” Tot i que la proposta ha estat presentada com a moció, és possible que el govern municipal la tramiti com a prec per tal d’evitar debat i votacions. Un fet, també relacionat amb la participació, i que Mollet en Comú ve denunciant tota aquesta legislatura

Adjuntem text íntegre de la moció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *