fbpx
29/04/2024
Feminisme

MOLLET EN COMÚ PRESENTA EL SEU DECÀLEG FEMINISTA

La causa feminista ocupa un espai important, específica i transversal, a tot el programa de la formació.

El passat dijous 14 de març al centre cívic Joana Barcala, Mollet en comú presentava en roda de premsa el seu decàleg feminista.

L’acte va se conduit per Marina Escribano Maspons, candidata a l’alcaldia de Mollet en Comú i Maria del Mar Torres com a membre del grup de feminisme de Mollet en Comú. També van assistir i participar de la lectura del Decàleg part del nombrós grup de dones que formen part del grup de Feminisme dels comuns.

A la presentació va quedar palesa la importància que Mollet en Comú li dona a la causa feminista que per els comuns de Mollet és un del més importants motor de canvi de la nostra societat tal i com va quedar demostrat, un any més, en la important repercussió, seguiment i participació a la vaga i mobilitzacions del recent 8 de Març.

El feminisme ocuparà un important espai de forma especifica però també transversal al programa electoral que els comuns estan ultimant per a les properes municipals del 26 d’Abril. I el Decàleg que es presenta és un resum de els objectius que en tots els àmbits es planteja la formació per avançar en la construcció d’un Mollet feminista en una societat feminista. En aquest sentit, Marina Escribano va anunciar, entre d’altres propostes, que “volem crear una regidoria específica de Feminisme que treballi específicament temes de gènere però també impregni totes les àrees del funcionament de la ciutat”

Els drets dels col·lectius LGTBI també van ser defensats en aquesta roda de premsa com a part d’una visió feminista de la nostra societat. María del Mar Torres va explicar que “posarem en marxa un pla estratègic per la defensa de les persones LGTBI que abordi des de tots els àmbits la igualtat efectiva de totes les persones evitant casos d’assetjament, discriminació, etc”

L’acte va concloure amb la lectura del Decàleg per part d’algunes de les assistents.

Us adjuntem el text del Decàleg Feminista de Mollet en Comú

1.CIUTAT FEMINISTA

Declarar Mollet ciutat feminista. Impuls dels valors feministes que impregnin el conjunt del teixit social i econòmic de la ciutat i les actuacions ambientals i d’urbanisme. Fomentar i crear un fons de bones pràctiques en matèria d’igualtat.

2. POLITIQUES FEMINISTES

Donar protagonisme a les polítiques feministes, i en aquest sentit, impulsar la creació d’una regidoria de feminisme i LGTBI al nostre Ajuntament, treballant des de la transversalitat i dotant-la de pressupost suficient.

3. COEDUCACIÓ

Ser ciutat coeducadora. Promoure polítiques que fomentin la igualtat, i que ajudin a fer canvis profunds i a trencar estereotips de gènere, sobretot en de l’educació, l’esport i el lleure.

4.CURA I ATENCIÓ A LES PERSONES

Donar visibilitat i valor als treballs de cura i atenció a les persones com a eix bàsic i fonamental per al funcionament de la nostra comunitat.

5. LABORAL

Treballar per l’eliminació de la bretxa salarial entre homes i dones, revisant el procediment de contractació pública tot incorporant la variable de gènere, per garantir que les empreses o entitats acreditin condicions laborals i salarials dignes per homes i dones.

6, PER LA CONCILIACIÓ

Impulsar les mesures necessàries per a la conciliació de la vida laboral, personal i familiar en la nostra pròpia organització municipal i l’entorn.

7. CONTRA LA POBRESA

Treballar per promoure polítiques contra la feminització de la pobresa, que està precaritzant la vida de les dones i la seva salut.

8.ECONOMIA

Reivindicar l’economia feminista com a una alternativa possible al neoliberalisme i el sistema capitalista.

9.CONTRA LA VIOLÈNCIA

Aconseguir una ciutat lliure de violències masclistes i agressions sexuals, entre d’altres revisant mesures urbanístiques i els protocols d’actuació dels diversos agents que intervenen en la seva gestió.

10. ANTIFEIXISME

Comprometre el feminisme amb la lluita antifeixista i antiracista, sumant-se a d’altres moviments, i oposant-se amb accions i arguments a les idees de la dreta i l’extrema dreta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *