fbpx
12/07/2024

Entrevista a la nostra candidata a l’alcaldía: MARINA ESCRIBANO MASPONS

Té 39 anys, és nascuda a Mollet, on ha viscut tota la vida. Té 2 filles.

És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració.

Treballa a un ajuntament de la comarca, com a tècnica.

Ha estat vinculada al món del lleure i de les arts escèniques de la ciutat, i actualment és regidora de l’Ajuntament.

Marina Escribano va ser escollida com a cap de llista de Mollet en Comú en unes primàries a les que va obtenir 92 vots a favor, cap en contra i cap abstenció.

Per què et presentes a l’Alcaldia de Mollet?

Tinc idees, projecte, ganes i il-lusió. Ha arribat el moment de posar-me al capdavant d’un conjunt de gent amb moltes ganes de fer coses positives per la ciutat. M’imagino un Mollet millor per la seva gent, i vull poder liderar aquest canvi que mereixem.

Des de quan estàs implicada en política i per què?

Des ie ben joveneta (i des de la lectura de les vinyetes de la Mafalda) m’ha interessat la política, per com funcionen les societats, els municipis. He volgut entendre perquè les coses són com són, i si podem canviar-les. M’han apassionat sempre la defensa de les idees, el debat, i actuar per fer un món més just. L’any 2007 em van proposar formar part de la llista electoral d’ICV-EUiA a Mollet, com a independent, sense ser de cap partit. Vaig dir que sí, i aquestes 3 legislatures, des de l’oposició, he après moltes coses.

Com viu la teva família la teva implicació a la política molletana?

Doncs de diferent manera que fa als meus pares i pel que fa a marit i filles. A casa meva sempre s’ha parlat de política, i de fet el meu pare ha estat molt implicat en activisme i en política, i la meva mare també ha estat activa en altres àmbits: educació en el lleure, formació sindical, cultura, Se’ns va educar (a la meva germana i a mi) en conèixer el que passa on vivim, en implicar-nos, en ser crítiques… jo preguntava molt, i no sempre ho entenia, però l’interès creixia. Així que no crec que s’hagin sorprès per la meva implicació en la política molletana, però de vegades es preocupen, per les coses més “lletges” de la política. Els meus avis ja no viuen, però crec que es sentirien orgullosos. Tots quatre d’origen humil: Els avis materns de Santa Eulàlia de Ronçana, van venir a viure a Mollet. Tenien una “lechería” a l’avinguda Jaume I als anys 60. Estaven interessats en l’actualitat política i en el catalanisme. Els paterns eren de Burgos (Revilla Vallejera), que van emigrar cap a Catalunya amb 5 fills. La meva àvia mestressa de casa, i ell peó a una fàbrica de la Llagosta. Una generació que sabia molt bé què és haver-se de guanyar la vida, i la importància de la política.

Per altra banda estan les meves filles, que tenen 6 i 3 anys… moltes coses no les entenen, sobretot quan he d’anar a reunions i protesten, clar. La conciliació no és fàcil i molt menys per les dones, però ens n’anem sortint, gràcies a la meva parella, que em dóna tot el suport. Per cert, la meva filla gran ajuda a fer el programa: em diu que a Mollet és molt necessari que s’arreglin els carrers, que estan molt bruts!

Què és el que més i el que menys t’agrada de ser regidora?

El que més, quan una persona t’agraeix la feina que has fet, i amb la que s’ha sentit ajudada o ha solucionat algun problema que tenia. El que menys, el joc brut que practiquen alguns (des-ualificacions, atacs personals, manca d’arguments)

Quins canvis necessita la ciutat?

Necessita renovar-se i recuperar la xispa, perquè ara està força apagada en molts aspectes. Ha de liderar espais estratègics en el territori: economia, cultura, ocupació, medi ambient…

Mollet necessita més cohesió social, més civisme i neteja a tots els barris. I la ciutadania necessita sentir-se escoltada i recolzada per part de l’Ajuntament. S’han de fer tots els esforços i aconseguir una vida de més qualitat en allò bàsic: habitatge, treball, benestar.

La nostra ciutat és molt potent, hi ha moltes persones que dediquen molt del seu temps lliure en entitats i associacions, que fan que hi hagi vida. I em refereixo des de les festes majors fins a la feina que es fa a les AMPAs d’escoles i instituts, a les entitats esportives, associacions musicals i artístiques, de solidaritat, i moltes més.

Ara toca que des de l’Ajuntament també s’impulsi aquest potencial de la gent, del territori i de la ciutat. Hem de situar Mollet on es mereix, i que la gent se senti feliç i orgullosa de viure-hi.


TW:@MarinaScribano

IG:@marinuski79

MAIL:marinaescribano1979@gmail.com